Medbring i øjeblikket selv en yogamåtte, et håndklæde og et tæppe til undervisningen.
Har du ingen måtte, medbringer du i stedet et lagen og låner en måtte hos os. Vi glæder os til at se dig!

Husk at logge på, hvis du allerede er oprettet som bruger på min hjemmeside.
Så får du en bedre brugeroplevelse og er fri for at indtaste dine oplysninger hver gang.

Hormonyoga

Kvindelig hormonbalance

Hormonyoga er en speciel, men forholdsvis simpel yogaform, der målrettet er udviklet til kvinder med ubalance i hormonproduktionen – primært i forbindelse med overgangsalderen, dvs. årene før, under og efter menopausen.  Dog kan også yngre kvinder have gavn af øvelserne – f.eks. i forbindelse med fertilitetsvanskeligheder, stærke menstruationsgener eller –ubalancer.

Når man som kvinde praktiserer hormonyoga regelmæssigt, vil kroppen på en helt naturlig måde selv kunne lindre og ofte helt afhjælpe hormonelt betingede symptomer som f.eks. hedeture, svedeture, søvnløshed, humørsvingninger, ledsmerter, migræne, for kraftige eller for svage blødninger, osteoporose og vægtøgning. Effekten indtræder allerede efter ganske få måneders praksis, men resultatet er naturligvis ligefrem proportionalt med ens egen arbejdsindsats… Det optimale er at udføre øvelsesrækken hver eneste dag, men efter de første par måneder kan man som regel nøjes med 3-4 gange om ugen for at bevare effekten og den gode trivsel i hverdagen.

Selve programmet tager blot ca. en halv time at udføre, når man har opnået rutinen. Det består af en bestemt række opvarmningsøvelser, specielle hormonyogaøvelser, åndedrætsøvelser, meditations- og visualiseringsteknikker. Det unikke ved systemet er, at øvelserne er sammensat sådan, at man i løbet af øvelsesserien stimulerer de forskellige hormonproducerende kirtler og organer optimalt. På den måde kan kroppens niveau af f.eks. østrogen øges væsentligt.

Ophavskvinden til dette hormonyoga-system er brasilianske Dinah Rodrigues, som i en alder af nu 93 år (hun er født i 1927) stadig selv forestår eksaminationen og certificeringen af nye instruktører inden for Hormon Yoga Terapi. Dinah Rodrigues har via et omfattende forskningsarbejde i samarbejde med bl.a. læger og andre yogainstruktører udviklet de enkelte yogaøvelser over en periode på mere end 25 år, så de giver den optimale og ønskede effekt.

Lene har taget uddannelsen og er certificeret i Hormon Yoga Terapi i Berlin hos Dinah Rodrigues.

Du vil hos Aalborg Yogastudio i et kursusforløb på 10 timer få en gennemgang af samtlige teknikker og øvelser i serien, som sætter dig i stand til at fortsætte på egen hånd derhjemme. Du vil på kurset få udleveret et kompendium med nøje instruktioner til udførelsen af hormonyoga-teknikkerne.

Lyt til hormonyogaens harmoniseringsøvelser

De sidste øvelser i hormonyogaprogrammet er visualiseringsøvelser. Læg dig godt til rette, luk øjnene og lyt til, hvordan du sender din energi rundt i kroppen.

Har du spørgsmål?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål – vi er her for at hjælpe dig!