Hormonyoga er en speciel, men forholdsvis simpel yogaform, der målrettet er udviklet til kvinder med ubalance i hormonproduktionen – primært i forbindelse med overgangsalderen, dvs. årene før, under og efter menopausen.  Dog kan også yngre kvinder have gavn af øvelserne – f.eks. i forbindelse med fertilitetsvanskeligheder, stærke menstruationsgener eller –ubalancer.

Når man som kvinde praktiserer hormonyoga regelmæssigt, vil kroppen på en helt naturlig måde selv kunne lindre og ofte helt afhjælpe hormonelt betingede symptomer som f.eks. hedeture, svedeture, søvnløshed, humørsvingninger, ledsmerter, migræne, for kraftige eller for svage blødninger, osteoporose og vægtøgning. Effekten indtræder allerede efter ganske få måneders praksis, men resultatet er naturligvis ligefrem proportionalt med ens egen arbejdsindsats... Det optimale er at udføre øvelsesrækken hver eneste dag, men efter de første par måneder kan man som regel nøjes med 3-4 gange om ugen for at bevare effekten og den gode trivsel i hverdagen.

Selve programmet tager blot ca. en halv time at udføre, når man har opnået rutinen. Det består af en bestemt række opvarmningsøvelser, specielle hormonyogaøvelser, åndedrætsøvelser, meditations- og visualiseringsteknikker. Det unikke ved systemet er, at øvelserne er sammensat sådan, at man i løbet af øvelsesserien stimulerer de forskellige hormonproducerende kirtler og organer optimalt. På den måde kan kroppens niveau af f.eks. østrogen øges væsentligt.

Ophavskvinden til dette hormonyoga-system er brasilianske Dinah Rodrigues, som i en alder af nu 87 år stadig selv forestår eksaminationen og certificeringen af nye instruktører inden for Hormon Yoga Terapi. Dinah Rodrigues har via et omfattende forskningsarbejde i samarbejde med bl.a. læger og andre yogainstruktører udviklet de enkelte yogaøvelser over en periode på mere end 20 år, så de giver den optimale og ønskede effekt.

Lene har taget uddannelsen og er certificeret i Hormon Yoga Terapi i Berlin hos Dinah Rodrigues.

Du vil hos Aalborg Yogastudio i et workshopforløb få en gennemgang af samtlige teknikker og øvelser i serien, som sætter dig i stand til at fortsætte på egen hånd derhjemme. Du vil efter gennemgangen af øvelserne få udleveret et kompendium med nøje instruktioner til udførelsen af hormonyoga-teknikkerne.

Afspænding